Jordan-tallin perustajalla Eddie Jordanilla on varsin toisistaan poikkeavat arvosanat jaettavana Red Bull -tallin kuljettajille.

Lukijakysymyksiin BBC Sportin verkkosivuilla vastannut irlantilainen kuvailee selvää jälkeä kuluvalla kaudella Sebastian Vettelistä tehnyttä Daniel Ricciardoa taivaanlahjaksi formula ykkösille.

Sarjakolmosen mestaruusmahdollisuuksiin Jordan ei usko, mutta sanoo perusteeksi arviolleen puhtaasti Mercedeksen ylivoiman.

– En [usko Ricciardon mestaruuteen], mutta kyvyn puutteesta se ei johdu. Hän on kauden yllätyspaketti, Jordan vastasi.

– Jos olisit sanonut minulle vuoden alussa, että tämä kaveri tulee voittamaan kolme kisaa ja Vettel ei yhtään, olisin vastannut, että sinä unelmoit. Hän on ollut ilmestys. Hän on ollut yksi parhaista asioista, joita formula ykkösille on tapahtunut pitkään aikaan.

”Tuomaristo on yhä istunnossa Vettelin osalta”

Ricciardon tallikaveri sen sijaan ei huippuarvosanoja saa ex-tallipäälliköltä kysyttäessä sarjan parhaasta kuljettajasta:

– Vaikea sanoa. Minä päivänä tahansa [Lewis] Hamilton, [Fernando] Alonso, jopa [Nico] Rosberg, Ricciardo aivan heidän kannoillaan. Vettel? Hän olisi kuulunut kärkijoukkoon, mutta olen todella hämmentynyt hänestä tänä vuonna, Jordan tuumi.

– Voiko todella olla niin, että auto ei sovi hänelle? En voi uskoa sitä. Vai olisiko niin, kuten Alonso aina sanoi, että ”anna Vettelille normaali auto ja katsotaan sitten, kuinka hyvä hän on”. No, nyt hänellä on normaali auto.

– Tuomaristo on yhä istunnossa Sebastianin osalta. Kuka tahansa, joka voittaa neljä mestaruutta, on hyvin erityinen, mutta tämä on ollut surkea vuosi hänelle.