Amerikkalaisliikemies Brad Hollinger suunnittelee entistä suuremman siivun hankkimista Williams-konsernista.

Hollinger on tällä hetkellä viiden prosentin osuudella tallin neljänneksi suurin yksittäinen omistaja. Hän kertoi kuitenkin Autosportille, että hänellä on sekä optioita että tahtoa, jotka voivat tehdä hänet toiseksi suurimmaksi omistajaksi Sir Frank Williamsin jälkeen.

– On erittäin todennäköistä, että käytän optioni jossain vaiheessa tulevina kuukausina. Kokemus on ollut erittäin positiivinen minulle ja toivottavasti erittäin positiivinen kokemus myös tallille, Hollinger sanoi.

Kolmannella sijalla valmistajien sarjassa tällä hetkellä olevaa Williamsia hän povaa pitkäaikaiseksi voimatekijäksi lajissa:

Valtteri Bottas on nouseva tähti ja Pat Symonds sekä Rob Smedley ovat tulleet tekniselle puolelle. Mike O’Driscoll (toimitusjohtaja) puolestaan on vahva yritysmies.

– Tallilla on minusta kaikki osaset ollakseen erittäin menestyviä tulevina vuosina. Eikä heidän suhteensa Mercedeksenkään kanssa ole totisesti haitannut.

”Makronäkökulmasta Formula 1 on erittäin vahvassa asemassa”

Hollingerin mukaan kuitenkin ylipäätään koko lajin tulevaisuus on erittäin valoisa. Mies huomauttaa, että F1 on seuratuin vuosittainen urheilusarja maailmassa siitäkin huolimatta, että sen yhteydenpito faneihin on tunnetun leväperäistä, eikä se ole penetroinut Yhdysvaltain markkinoita.

– Makronäkökulmasta Formula 1 on erittäin vahvassa asemassa. Kilpailu on ollut erinomaista tänä vuonna, hän sanoi.

– Minun näkemykseni on, että Formula 1 on valmis murtautumaan Yhdysvaltoihin täydellä voimalla. Minusta tilaa toiselle kisalle USA:ssa on joko koillisessa (NY) tai lännessä LA:n seudulla, jossa on valtava väestökeskittymä.

– Uskon, että amerikkalaisen tallin (Haas F1) syntyminen luo paljon enemmän intoa ja pöhinää amerikkalaiskuljettajille ottaa osaa formula ykkösiin.

– Numerot eivät valehtele. Se on katsotuin laji maailmassa – ja ilman isoa läsnöoloa sosiaalisessa mediassa.