Mercedes-pomo Toto Wolff varoittaa, että voimanlähdekehityksen avaaminen kauden aikana tulisi nostamaan entisestään kuluja formula ykkösissä.

Kilpailukyvyllisesti tällä kaudella Mercedeksen jalkoihin jäänyt Ferrari eritoten on vaatinut kehitysjäädytyksen lieventämistä. Ferrarin näkemys asiasta on, että kehityksen vapauttaminen ei nostaisi merkittävästi kuluja, sillä voimalähteitä suunnitellaan joka tapauksessa kauden aikana – kaikkia päivityksiä ei vain voida toteuttaa ennen talvea.

– Meidän on varmaankin lähetettävä heille taskulaskin, Wolff vastasi väitteeseen Autosportin mukaan.

– Me kehitämme moottoria ja voimanlähdettä vuoden loppuun asti, minkä jälkeen se valmistetaan, ”jäädytetään” ja toimitetaan asiakkaille yhdellä kertaa.

– Jos taas kehityssykli on olemassa myös kauden aikana ja tuotat uuden version kesä-heinäkuussa, koko prosessi käydään läpi kahdesti vuodessa, koska kallein osa on dynamometritestaus.

– Ei ole toivoakaan, että et kuluttaisi enemmän rahaa. Kulutat merkittävästi enemmän ja kaikki vasta-argumentit johtuvat vain siitä, että he eivät ole siinä [kilpailu-] asemassa, jossa he toivoisivat olevansa.