Entinen F1-autosuunnittelija Gary Anderson on ottanut Autosportin verkkosivulla kantaa spekulaatioihin Fernando Alonson mahdollisesta siirtymisestä Ferrarilta McLarenille.

Lukijakysymyksiin vastaillut insinööri vakuuttaa, että hänellä ei ole asiasta sisäpiirin tietoa, mutta ei näe siirrossa mitään ilmeistä mielekkyyttä.

– Minulla ei ole aavistustakaan [siirtyykö Alonso], joten muutan kysymyksen muotoon ”pitäisiko Alonson allekirjoittaa sopimus McLarenin kanssa”, Anderson sanoi.

– Todellisuudessa sekä Ferrari että McLaren ovat – tarkoitan olivat – kärkitalleja. Viimeisten parin vuoden aikana kumpikaan ei ole osoittanut minkäänlaista tasaisuutta suorituskyvyssä tai kykyä eritellä, miksi heidän suoritustasonsa ei ole sellainen, jota he toivovat.

– Vastaukseni kysymykseen siis on, miksi hänen pitäisi siirtyä? Se olisi vähän kuin hyppäisi paistinpannulta tuleen.

63-vuotias pitää myös mahdollisena, että Hondan uusi rantautuminen formula ykkösiin voi olla edellisen kaltainen pettymys.

– Hondan ollessa McLarenin moottoritoimittaja Alonso voi olla rahallisesti paremmassa asemassa McLarenilla, mutta en usko hänellä olevan rahasta puutetta Ferrarillakaan.

– Hyvä muistaa, että BAR-talli ja Honda eivät juuri sytyttäneet 2000-luvulla ja kun tilanne kävi vakavaksi, Honda hävisi takavasemmalle Japaniin. Se voi tehdä saman uudestaan, jos projekti ei ole menestyksekäs, Anderson varoittaa.