Moninkertainen GP-voittaja David Coulthard toivoo F1-autojen nopeuden jatkuvan tiputtamisen loppuvan, jotta ajamisesta saataisin vaikeampaa ilman sääntökikkailua.

Lajin sisällä on yritetty löytää ratkaisuja ajamisen vaikeuttamiseksi, sillä yhdeksi syyksi jo vuosia tippuneille katsojaluvuille on arvioitu fanien käsitys, että nykyiset autot ovat liian helppoja ajaa.

Tämän vuoden Singaporen GP:ssä ensimmäisenä askeleena esiteltiin sääntö, joka rajoittaa varikkomuurin oikeuksia ohjeistaa kuljettajaa.

Coulthard vertaa tuoreessa kolumnissaan – jonkun mielestä kenties melkoisen ontuvasti – sääntömuutosta siirtymiseen nettipankista takaisin kassajonoihin.

– Se vaikuttaa vastaukselta kysymykseen, jota kukaan ei esittänyt, skotti kirjoittaa rahoituskonserni UBS:n verkkosivuilla.

– Minun mielipiteeni on, että jos autoista halutaan tehdä vaikeampia ajaa, niistä on tehtävä nopeampia. On ironista, että kuljettajien elämästä yritetään tehdä vaikeampaa samalla kun itse autot ovat hitaampia kuin ne olivat 2004.

– Omalla urallani ajoin tiimiradion, luistoneston, ABS-jarrujen ja ties minkä kanssa sekä ilman niitä. Yksi asia, jonka opin, oli se, että kuljettajat joka tapauksessa hoitavat homman. Tällaisella kiellolla ei ole merkittävää vaikutusta hierarkiaan.