Toro Rosso -paikkansa kauden lopussa menettävä Jean-Eric Vergne tavoittelee jatkoa formula ykkösissä ensi kaudella.

Red Bull-junioreiden kohtalona sponsoreiden puutteessa on perinteisesti ollut tippuminen pois ruudukosta, mikäli energiajuomayhtiön päätalliin ei ole ollut pääsyä.

Vergnen F1-uraa ovat tahranneet monet keskeytykset sekä raskaat aika-ajotappiot Daniel Ricciardolle. Epäluotettava nykyinen Renault-voimanlähde ja toisaalta Ricciardon kovat suoritukset Sebastian Vetteliä vastaan ovat kuitenkin osittain kyseenalaistaneet kritiikin.

– Toivon pysyväni formula ykkösissä. Jos vertaa minua ja Danielia, meillä oli aina tiukkaa. Hän oli parempi aika-ajoissa, mutta olen kehittynyt siltä osin paljon. Kisoissa pärjäsin aina hyvin ja sijoituin usein hänen edelleen, joten samalla kalustolla uskoisin taistelevani podiumeista, Vergne sanoi.

– On totta, että minulla ei ole managereita tällä hetkellä. Olen juuri nyt yksin vaihtoehtojeni selvittämisessä. Tiedän, että minun pitäisi varmaankin hankkia joku, mutta tällä hetkellä olen 99-prosenttisesti omillani. Näin se vain on.

Ranskalainen totesi keskustelevansa eri tallien kanssa – ja ilman Red Bull -tukea – mutta ei halunnut lähteä tarkentamaan vielä tilannettaan.

– Se kuuluu asioihin, joita teen, mutta en halua puhua siitä. Apua Red Bullilta ei kuitenkaan ole. Minun ensisijainen tavoitteeni on päättää kausi duurissa.