Mercedes-tallin tekniikkapomo Paddy Lowe ennakoi vaikeuksia Singaporessa kuljettajille, jotka ovat vaarassa ottaa lähtöruuturangaistuksia voimanlähteidensä komponenttikiintiöiden täyttymisen vuoksi.

Käytännössä alttiina vaaralle ovat Ferrari- ja Renault-voimanlähteiset autot, joista useat ovat jo kiintiöidensä ylärajalla.

– Monte Carlon tapaan kuljettajille on tärkeää maksimoida rata-aika harjoitussessioissa hyvän rytmin löytämiseksi viikonlopulle. Sen valossa ne kuljettajat, jotka lähestyvät voimanlähdekiintiönsä täyttymistä, voivat olla vaikeuksissa, Lowe sanoi.

– Voimanlähteen elinkaaren venyttämisellä vähäisellä ajolla ei välttämättä ole dramaattista vaikutusta kaikilla radoilla, mutta Singaporessa kuljettajien on paukutettava kierros toisensa jälkeen näillä uusilla autoilla ymmärtääkseen niiden käyttäytymisen ja äärirajat.

– Ne kuljettajat, joiden ajoaika on rajallista, saattavat hyvinkin heikentää tilannettaan – ja rajaviiva voi osoittautua hiuksenhienoksi.

Erityisen hankalaksi tilanteen tekee se, että vaikkakaan Singaporen GP ei ole aivan Monacon kaltainen Conga-jono, se kaikesta huolimatta ajetaan katuradalla kaikkine katuradan haasteineen.

– Kukaan ei halua ottaa moottorirangaistusta Singaporessa, mutta moottoreiden kierrätys aiemmilta viikonlopuilta ja niiden käyttöikkunan sulkeutuminen voi aiheuttaa mekaanisia vikoja, Lowe toteaa.