Lewis Hamiltonille Italian GP:n voitto oli henkisesti tärkeä kauden monien vastoinkäymisten jälkeen. Vaikka ero sarjassa lyhenikin vain seitsemän pistettä Nico Rosbergiin, nousu heikon startin jälkeen ykköseksi osoitti jälleen Hamiltonin poikkeuksellisen vauhdin.

– Oli hieno tunne päästä lopultakin takaisin podiumin kärkiaskelmalle Monzassa – erityisesti jälleen yhden hankalan startin jälkeen, Hamilton sanoi.

– Auto lensi radalla niiden vaikeiden ensimmäisten kierrosten jälkeen ja oli upeaa hyödyntää sitä vauhtia, jonka tunsin minulla olleen viikonlopun alusta asti.

– Tietenkin Nicon kakkostilan vuoksi ero ei pienentynyt kovin paljon, mutta pisteitä on yhä rutkasti voitettavana ja olen iloinen askeleesta eteenpäin.

Tuleva Singaporen kisa kuuluu niihin, joilla Hamilton on aiemminkin menestynyt – jopa kokonaisuudessaan kauden aikana heikolla McLaren MP4-24:llä. Toisaalta kokemuksiin kuuluu myös keskeytyksiä ja muita ikäviä yllätyksiä.

– Voitin siellä 2009, mikä oli todella erityinen kokemus, minkä lisäksi olen ajanut podiumin, jonka oikeastaan olisi pitänyt olla voitto, ensimmäisessä kisassa 2008, hän sanoi.

– Onneni radalla ei ole ollut sittemmin kovin hyvä, mutta toivottavasti se muuttuu ensi viikonloppuna.