FIA:n uusi sähköautosarja Formula E starttasi Pekingin kisalla – tai ”ePrixillä”, kuten joku markkinointiraketti sen on nimennyt – eilen lauantaina. Avaus oli ennakoimattoman huikea menestys.

Kisan alussa pieniä huolenaiheita oli: lämmittelykierrokselle lähtö ja itse kisan startti muistuttivat kummittelevasti toisiaan. Vauhtiinkin päästyään taisteluita rengas rengasta vastaan ei ollut hukattavaksi asti. Ehkä kyse oli alun varovaisuudesta, ehkä lajin konseptista, jossa suhteellisen heikkotehoiset autot kilpailevat kaduilla.

Ensi vuonna tallien rakentaessa ja kehittäessä omia autojaan eroja tullaan näkemään entistä enemmän, mitä tulee korostamaan erot tallien ja kuljettajien toiminnallisessa ja taidollisessa tasossa.

Kilpasarjalle on vaikea edes käsikirjoittaa parempaa alkua: spektaakkelin omainen, mutta vammoja aiheuttamaton kolari voitosta taistelleiden kuljettajien välillä kisan viimeisessä mutkassa, yllätysvoittaja ja kovasanaista jälkiriitelyä siitä, kuka oli syyllinen.

Kenties tapahtumassa yksi lievä loukkaantuminenkin saatettiin kokea. Sähkö-Bernie Alejandro Agag nimittäin lienee hieronut kämmenensä verille lauantai-illan aikana kansainvälisiä sensaatio-otsikoita lukiessaan.

Aikaista sanoa, mutta lähtötilanne saippuaoopperalle on enemmän kuin lupaava.

Olli Kuitunen