F1-sirkuksen seuraava etappi on tulevana viikonloppuna kisattava legendaarisen maineen Monzan GP.

Luvassa onkin huippunopea kisa suoraviivaisella radalla ja kuljettajat antavat toinen toistaan ylistävämpiä kommentteja radalla ajamisesta ja muusta elämästä kisaviikonloppuna Italiassa.

– Kisaviikonloppu Monzassa on aina erityinen sen suuren yleisön ja varsinkin Tifosin (Ferrarin kannattajajoukko) vuoksi, Sauber-kuski Adrian Sutil kommentoi tallin ennakossa.

– Tämä on ehdottomasti yksi suosikkikisojani. Italialaiset ovat upeita faneja ja he luovat fantastisen ilmapiirin kisan ympärille. Rata on kalenterin nopein ja odotan mielenkiinnolla suoranopeuksia nykyisillä voimanlähteillä.

Myös MM-sarjaa johtava Nico Rosberg on yksi tunnelman suurista ylistäjistä.

– Monza on yksi radoista, joissa todella rakastan ajaa. Ensinnäkin paikan historia on upea ja italialaiset Tifosi-fanit tekevät uskomattoman ilmapiirin. Minulle tosin kisa on ollut historiassa vaikea ja mm. vuonna 2011 en päässyt avausmutkaa pidemmälle, Rosberg kertoi tallinsa kotisivuilla.

– Tänä vuonna asiat ovat tosin erilailla. Automme on erinomainen ja voimanlähteemme vuoksi itseluottamus hyvään tulokseen on korkealla.

Vettel viihtyy erinomaisesti maassa

Red Bullin Sebastian Vettel yltää kehuillaan myös Italian yleisen ilmapiirin nostamiseen esille.

– Italialla on paljon tarjottavaa: hyvää ruokaa, upeita paikkoja. Siksi mm. useat saksalaiset viettävät näillä rannoilla lomiaan. Vietin karting-aikoinani paljon aikaa Italiassa, joten seutua hyvin.

– Paras paikka Italiassa on tietenkin Monzan rata, mikä on yksi nopeimmista. 5,793 kilometriä pitkällä radalla on brutaaleja jarrutuspaikkoja – rankkoja sekä jarruille että renkaille – ja myös nopeita, pitkiä kaarteita kuten Curva Grande ja Parabolica. Monzassa on erittäin hankalaa ajaa täydellinen kierros, koska on lähes mahdotonta tulla optimaalisesti jokaiseen mutkaan ja shikaaniin haluamallasi tavalla.