Ferrarin Kimi Räikkönen kommentoi Belgian Grand Prix -varikolla torstaina ensi kaudella suurella kohulla Toro Rosson rattiin hyppäävän Max Verstappenin sopimusta.

Räikkönen itse tuli F1:siin kaudeksi 2001 suuren kohinan saattelemana. Hänellä oli allaan vain 23 autokilpailua Formula Renault’sta, ja hyppäys suoraan Formula 1 -sarjaan oli ennenkuulumaton. Verstappenista, nyt 16, puolestaan tulee kaikkien aikojen nuorin F1-kuljettaja.

– Ajoin yhden täyden vuoden, minulla oli vain 23 autokisaa, joten hänellä varmaankin tulee olemaan enemmän [autokisakokemusta] kuin mitä minulla oli. Tietysti olin vähän vanhempi kuin hän, mutta minä pärjäsin hyvin, Räikkönen muistelee.

– Aika näyttää miten hän pärjää, mutta nykyisin se on tietysti paljon simppelimpää kuin menneisyydessä. Useammat saavat pisteitä… Mielestäni nykyään pystyy valmistamaan itsensä helpommin kuin ennen, joten en usko että siinä tulee olemaan ongelmia, mutta aika näyttää. Toivottavasti hän pärjää hyvin, Räikkönen sanoo Crash.net-verkkosivuston mukaan.

Suomalainen ehti ajaa myös Verstappenin Jos-isää vastaan ensimmäisinä kilpailukausinaan. Miltä se saa Räikkösen tuntemaan itsensä?

– Vanhalta! Räikkönen letkauttaa Crash.netissä.