Hondan kanssa voimanlähdekumppanuutta aloitteleva McLaren tavoittelee pitkän tähtäimen kuljettajakokoonpanon rakentamista, kilpailujohtaja Eric Boullier sanoo.

Talli ei ole vahvistanut ensi kauden kuljettajiaan vielä, eikä se aio tehdäkään sitä ennen kuin korkean profiilin tähtien – McLaren ei ole juuri salaillut haluavansa Fernando Alonson takaisin – tulevaisuus on selvillä.

– Jos kuljettajia tulee markkinoille, me olemme kiinnostuneita katsomaan, sopivatko he, Boullier sanoi Autosportille.

– En sano, että me olemme vaihtamassa kuljettajia. Meidän asemamme on se, että me odotamme. Me siis tulemme odottamaan, kunnes ymmärrämme, mitä kuljettajamarkkinoilla tapahtuu ei ainoastaan ensi vuoden, vaan myös sitä seuraavien vuosien osalta.

– Suunnitelmana on rakentaa McLarenia pitkällä tähtäimellä kohti kärkeä ja meidän on silloin tiedettävä, mitä aiomme tehdä kolmen, neljän tai viiden vuoden aikana.

Lehti arvioi tallipomon kommenttien tarkoittavan, että McLaren hakee huippukuljettajaa talliin, mutta mikäli ei saa sellaista ensi kaudeksi, se tekisi kenties väliaikaisesti lyhyempiä sopimuksia esimerkiksi toisen tai molempien nykyistensä kanssa.