Erityisesti luotettavuusongelmien vuoksi pisteitä roppakaupalla kuluvalla kaudella menettänyt Lewis Hamilton sanoo näkevänsä tilanteessaan aurinkoisen puolen.

Britti on ollut pääosan kautta takaa-ajoasemissa suhteessa tallikaveriinsa Nico Rosbergiin, kesätauolle tultaessa 11 pisteen erolla, mutta uskoo sen tehneen hänestä paremman kuljettajan.

– En tahtoisikaan mitään muuta. Ei ne hetket, joilloin asiat sujuvat, näytä mistä ihminen on tehty, vaan vastoinkäymiset, Hamilton sanoi.

– Minulla on ehdottomasti sellainen tunne, että kovat kolaukset tänä vuonna ovat tehneet minusta vahvemman – ja toivottavasti olen pystynyt osoittamaan, että minulla on sisua.

Formula ykkösten jäätyä nyt vajaan kuukauden mittaiselle kesätauolle Hamilton aikoo joka tapauksessa käyttää tilaisuuden hyväkseen tehden kaikkea muuta kuin työasioita.

– Tähanastisen sekä henkisesti että fyysisesti valtavan raskaan kauden jälkeen tauko tulee olemaan todella hyvä tilaisuus rentoutua, latautua ja palata sitten takaisin molemmilta osin vahvempana, hän sanoi.

– Henkilökohtaisesti tavoitteeni on pysyä kunnossa ja tulen ehdottomasti kuluttamaan aikaa kuntoillen. Minun on kuitenkin ladattava akkujani, joten en aio treenata hullun lailla.