Tehtävänsä Renault Sportin johdossa äskettäin jättänyt Jean-Michel Jalinier sanoo Merceksen ylivoiman kuluvalla kaudella perustuvan formula ykkösten ikivanhaan kikkaan – kilpailijoiden hakkaamiseen isolla rahasäkillä.

Mies sanoo Renaultin ja Ferrarin olevan keskenään samalla tasolla voimanlähdekehitysresursseissa, mutta Mercedes nosti rahankulutustaan merkittävästi uudella aikakaudella.

– Mercedes on asettanut riman korkealle investointien, henkilöstön ja teknologian osalta. He aloittivat paljon valmiimpina kuin italialaiset [Ferrari] sekä me. Me olemme toimineet aiempien projektien investointitasojen mukaisesti, Jalinier sanoi ranskalaisen Auto Hebdon haastattelussa.

– Tietenkin olimme kuulleet paddockilla massiivisista sijoituksista, jotka olivat meidän silmissämme suhteettomia, mutta uskoako niitä? Totta ne kuitenkin olivat.

Suuremmilla resursseilla onnistumisen mahdollisuus kasvaa, Jalinier sanoo. Syynä tähän on yksinkertaisesti se, että voimanlähdeprojekteja voi olla meneillään tosiasiassa usempia samanaikaisesti.

– Meillä oli alihankkijoineen 320 ihmistä Viryssä [tehtaalla]. Mercedeksellä oli yhteensä 1250 ihmistä, noin 750 alustaosastolla ja 500 voimanlähdepuolella, hän arvioi.

– Suuremmilla resursseilla ei ole välttämätöntä sitoutua yhteen ratkaisuun, vaan kehitysprosesseja voi olla kaksi tai jopa kolme rinnakkain.