F1:n MM-sarjassa kakkosena 12 pistettä Nico Rosbergia perässä oleva Lewis Hamilton on kauden aikana aiheuttanut pienimuotoisia kohuja kommenteillaan. Tuoreessa unkarilaislehti Nemzeti Sportin julkaisemassa Q&A-haastattelussa Hamilton vähättelee taas tallikaveriaan Rosbergia.

Kun Hamiltonilta kysyttiin tallikaverusten välisestä pienestä erosta, oli englantilainen aivan eri linjoilla.

– En ole samaa mieltä, että ero välillämme olisi niin pieni, koska muutamassa kisassa se oli itse asiassa aika iso. Joka tapauksessa on väistämätöntä, koska automme on sama, mahdollisuutemme ovat samat, joten taistelu on tiukkaa. Hänellä on ollut vähemmän teknisiä vikoja tähän mennessä ja olen silti aika lähellä häntä MM-sarjassa, ja tämä on hyvin positiivista, Hamilton sanoo.

Hamiltonilta kysyttiin myös, että onko Rosberg nykyään kovempi kilpakumppani kuin karting-aikoina. Hamilton käytti myös tämän mahdollisuuden Rosbergin kritisointiin.

– Ehdottomasti. Hän on vahvempi kilpailija nyt kuin silloin, mutta Formula 1:ssä kaikki on eri lailla. Kun ajoimme kartingia, emme käyttäneet telemetriaa. Oli vain kuski ja kone, joten kuskilla oli isompi rooli. Toinen ei tiennyt, mistä ero oikein tulee. Nyt meillä on dataa, ja siitä on selvää, että missä täytyy ottaa eroa kiinni. Siitä voi oppia ja siitä voi hyötyä, Hamilton sanaili.

Lähde: F1 Technical