Uransa toisesta maailmanmestaruudesta taisteleva Mercedeksen Lewis Hamilton on paljastanut, että hänen tulokaskautensa kirvelevä tappio mestaruustaistossa Kimi Räikköselle oli britin kilpauran kovin ja siten häntä henkisesti eniten kehittänyt kokemus.

Hamilton oli lähellä juhlia mestaruutta jo kauden 2007 toiseksi viimeisessä Kiinan kisassa johdettuaan sarjaa ylivoimaisesti, mutta tiimin kutsuttua hänet renkaanvaihtoon liian myöhään, britti ajoi liukkaalta radalta soralle varikkosuoran suulla keskeyttäen kisan.

Päätöskisassa Brasiliassa tekninen ongelma lopulta tiputti hänet liian kauaksi kärjestä ja mestaruuden voitti yllättäen Räikkönen.

– Niitä [luonnetta lujittavia kokemuksia] on ollut monia. Parhaiten muistan kauden 2007 lopun. Se oli vaikeaa niellä. Vähän kuin yrittäisi niellä talon – mahdotonta, Hamilton sanoi sarjan kotisivulla.

– Olen yrittänyt päästä siitä yli, mutta isku voi olla kuin aseen laukaus päähän. Se jättää niin suuren reiän, että on vaikeaa koota itseään – ja jos siinä onnistuu, sitä kutsuisin luonteen lujittamiseksi!

– Kun kuulen sanat ”luonteen lujittaminen”, minulle se merkitsee sitä, että kun muuri murtuu, rakennat sen uudelleen entistä lujemmaksi. Sellainen oli minulle kauden 2007 loppu.