F1-toimittaja ja -televisioselostaja James Allen pelkää Toro Rosson ensi kauden kisakuljettajakseen vahvistaman Max Verstappenin voivan olla aivan liian kokematon formula ykkösiin.

Toimittaja huomauttaa, että vaikka 16-vuotiaan nopeudesta ei ole epäilyksiä, kilpa-ajo on taito, joka kehittyy vuosien kokemuksen tuloksena.

Allen sanoo vaarana olevan, että Verstappen ajaa yltiöaggressiivisella ”GP2-mentaliteetilla”, eli juniorisarjakuljettajien epätoivoisella pyrkimyksellä saada tuloksia varmistaakseen uransa jatkumisen, mistä erityisesti Fernando Alonso on kritisoinut nuoria F1-kuljettajia ajoittain. Ongelmaa voi edistää Red Bullin junioriohjelman raakuus.

– Red Bull toimii pyöröoviperiaatteella: nuorille kuljettajille annetaan noin kaksi vuotta aikaa Toro Rossolla osoittaa kykynsä ja sitten heidät joko ylennetään Red Bullille, jos siellä on paikka vapaana, tai sitten dumpataan. Valtava enemmistö dumpataan, kuten Jean-Eric Vergne on saanut kokea tämän siirron ansiosta, Allen kirjoittaa blogissaan.

Daniel Ricciardo oli onnekas, että Mark Webber päätti lähteä kauden 2013 lopussa jättäen jälkeensä vapaan paikan, jonka vain Ricciardo ja Vergne saattoivat täyttää. Talli päätyi Ricciardoon. Seuraava jonossa on Daniil Kvjat, joka vaikuttaa todella hyvältä. Hän toivonee paikkaa 2016 tai 2017 jos Sebastian Vettel esimerkiksi päättää [vaihtaa tallia].

– Jos Kvjat saa tilaisuuden ja Ricciardo pysyy tallissa, Red Bullilla ei ole tilaa Verstappenille. Hollantilaisen täytyy näin ollen painostaa Kvjatia parin kauden ajan tullakseen harkituksi Red Bullille, mikä tarkoittaa – mahdollisesti – ajamista epätoivon vimmalla.

– Toivon, että näin ei ole ja hän osoittautuu suureksi lahjakkuudeksi Vettelin ja Ricciardon tapaan. Hän tulee kuitenkin olemaan epäilemättä keskustelunaihe Spassa, enkä yllättyisi, mikäli jotkut nykyisistä kärkikuljettajista ilmaisisivat huoliaan asiasta.