Jo kolmen kisan mittaiseksi venyneessä podiumputkessa oleva Williamsin Valtteri Bottas on ollut viime viikkojen kuumin nimi formula ykkösissä. Pian 25 vuotta täyttävä suomalaiskuljettaja on tietoinen edessään olevasta haasteesta, mutta sanoo haluavansa olla paras kuljettaja maailmassa jonain päivänä.

– Formula ykkösissä ei ole koskaan helppoa. Taso on hyvin korkea, Bottas sanoi uutistoimisto PA:lle.

– Upeita kuljettajia on paljon, sarjassa on useita maailmanmestareita, joten pyrkiminen parhaaksi ei ole helppoa, mutta se on tavoite. Sen saavuttamiseksi on opittava jatkuvasti ja kehityttävä. Toivottavasti edessäni on pitkä ura ja aikaa kasvaa.

Kestääkö Williamsin nousu?

Kuluvalla kaudella Williams on noussut Mercedes-voimanlähteineen jälleen autonsa puolesta sarjan kärkipäähän.

Ensi kaudella erot voimanlähteiden suorituskyvyssä voivat kuitenkin pienentyä kilpailijoiden korjatessa puutteitaan, mikä tietenkin vaatisi enemmän FW37-alustalta suhteellisen kilpailukyvyn ylläpitämiseksi edes nykyisellään.

Tallin resurssit kaupallisesti ilmeisen menestyksekkään viime talvenkaan jälkeen eivät sarjan kärkeä ole. Bottas kuitenkin uskoo tallin voivan kasvaa kukoistukseen.

– Päätavoitteeni on voittaa maailmanmestaruus. Niin se on aina ollut. Mikään vähempi ei riitä, hän sanoo.

– Williams on ehdottomasti kehittymässä oikeaan suuntaan. Meidän yhteinen tavoitteemme on mestaruus ja olisi upeaa saavuttaa se heidän kanssaan.