Williamsin ja Ferrarin F1-talleissa menneisyydessä työskennellyt, nykyisin muun muassa F1Racing-lehden kolumnistina toimiva Peter Windsor uskoo yhden kuluvan F1-kauden huippuhetkistä nähdyn Saksan GP:ssä viime sunnuntaina.

Windsor arvioi tuoreessa Racer’s Edge -podcastissaan, että toiseksi sijoittuneen Valtteri Bottaksen puolustautuminen Hockenheimissa Lewis Hamiltonia vastaan oli parasta ajoa, mitä tällä kaudella on nähty.

– Kisan merkittävin hetki minulle oli, kun Lewis sai Valtterin kiinni viimeisellä rengassatsillaan. Se oli se hetki, jolloin Valtterin olisi pitänyt joko lukita pyöränsä paineen alla, ajaa leveäksi hiusneulassa tai tehdä jokin muu puolitoista kautta ajaneelle kuljettajalle tyypillinen virhe, Windsor sanoo.

– Mutta ei, hän ei tehnyt mitään. Hän oli herra Supercool, hän oli Jackie Stewart, täysin hallinnassa. Hän oli kärsivällinen kaasulla, ei koskaan syyllistynyt liian myöhäiseen jarrutukseen ja aina tarkalleen oikeassa paikassa suorakiihdytyksissä ilman mitään lapsuksia. Williamsin vahvuuden valossa Lewis Hamiltonilla ei ollut mitään tehtävissä.

– Valtterin suoritusta parempaa ei vielä tänä vuonna ole nähty kenenkään kuljettajan toimesta. Aivan erinomaista.

”Felipen osalta näemme, miten äärirajoilla hän on”

Tallikaveri Felipe Massan kisa päättyi sen sijaan jo ykkösmutkassa kolariin Kevin Magnussenin kanssa. Keskeytys oli hänelle kolmas neljässä kisassa.

Williams-kaksikon ero sarjassa on venähtänyt jo 61 pisteeseen tai toisin sanottuna Bottas on kerännyt hiuksenhienosti yli kolminkertaisen pistemäärään verrattuna Massaan.

– Felipe Massa on tulossa erinomaisesti jo toisena vuotenaan ajavan Valtteri Bottaksen lyömäksi, Windsor arvelee.

– Hän [Bottas] näyttää siltä kokeneelta kuljettajalta, joka on jo voittanut kisoja ja ajanut paljon pidempään kuin kaksi vuotta. Hän on se kuljettaja, joka ei tee virheitä, hän on se, joka johtaa tallia.

– Felipe puolestaan on riskirajoilla sekä kierroksella että ruuhkassa ja hänen on pysyttävä siellä kilpaillakseen Valtterin kanssa. Mitä me nyt minusta näemme Felipen osalta on se, miten äärirajoilla hän on ja miten vähän pelivaraa hän voi jättää kaikilla osa-alueilla.