FIA:n formula ykkösten kisajohtajana tunnettu Charlie Whiting on paljastanut olleensa huolissaan Fernando Alonson mielenterveydestä kauden 2006 Italian GP:n yhteydessä.

Whiting vastaa tuoreessa F1Racing-lehdessä poikkeuksellisesti haastattelukysymyksiin, joita esittivät muut paddockilla työskentelevät henkilöt.

Eri tehtävissä F1-talleissa pitkään työskennellyt insinööri Steve Nielsen halusi tietää, onko Whiting koskaan nähnyt kuljettajaa yhtä ”emotionaalisena” kuin Alonso Monzassa kyseisenä vuonna saatuaan rangaistuksen Felipe Massan estämisestä aika-ajoissa.

– En. En koskaan. Hän hehkui raivosta. Hän halusi tavata minut ja Steve toi hänet paikalle, Whiting muisteli tapahtumia.

– Ensin hän [Alonso] selitti, että hän ei ole tehnyt mitään väärää. Sitten hän alkoi hermostua hieman enemmän sanoen, että ”mitä minä kerron tästä mummolleni kun puhun hänen kanssaan? Minä soitan hänelle joka ilta!”. Sitten hän nousi ylös, suuttui entistäkin enemmän ja heitti aurinkolasinsa huoneen poikki ja alkoi todella huutaa, Whiting jatkoi.

– En ole koskaan aiemmin nähnyt kuljettajan tekevän sellaista ja olin huolissani hänen terveydestään. Olen tosissani. Jos joku menee niin kireänä ajamaan kilpaa, hän on vaaraksi itselleen.

– Oliko rangaistus oikeudenmukainen vai ei, on asia erikseen, mutta koskaan en ole nähnyt kuljettajaa niin vihaisena.