Ferrarin tallipäällikkö Marco Mattiacci on vastannut Kimi Räikkösen Unkarin GP:ssä esittämään kritiikkiin tallin aika-ajokatastrofista.

Räikkönen ajoi Q1:ssä vedon ainoastaan kovemmilla renkailla tippuen lopulta pois jatkosta toisen Marussian tiputtamana. Suomalaiskuljettaja kysyi tiimiltä session aikana useita kertoja, olisiko hänen syytä käydä ajamassa vielä nopeampi kierros, mihin vastaus oli aina kieltävä.

Jälkeenpäin vihainen Räikkönen vaati julkisesti muutoksia tallin ”järjestelmän heikkouksiin”.

– Meidän on oltava varovaisia päätösten teosta viikonlopun tapahtumien perusteella, tallipäällikkö muotoili uutistoimisto PA:lle vastaukseksi kysyttäessä kuljettajan kritiikistä.

– Kuten sanottua, meillä on suunnitelma [kehittymiseksi]. Me olemme tunnistaneet tallin heikkoudet ja vahvuudet. Budapestissä viikonloppumme aallonpohja sen enempää kuin aallonharjakaan eivät tule muuttamaan sitä, miten me haluamme kehittyä.

– Kyllä, Kimi on oikeassa pyytäessä tiimiä olemaan varuillaan päätöksistä, mutta päätös tehdään joukkueena.

Möhläyksestä huolimatta sekä Räikkönen että talli kokonaisuudessaan saavuttivat kauden parhaan tuloksensa, mistä Mattiacci oli tyytyväinen.

– Olen iloinen, että Kimi on palannut. Hän ajoi fantastisen kisan niin kuin Fernandokin [Alonso]. Meidän pitää kuitenkin olla varovaisia korostamasta kuudetta ja toista sijaa liikaa, sillä ero kärkeen on suuri, hän sanoi.