Formula ykkösiä historiallisella ylivoimalla kuluvalla kaudella dominoinut Mercedes näkee Williamsin ja Red Bullin suurimmiksi uhkaajikseen.

Valtteri Bottas on ottanut palkintokorokesijoitukset viimeisissä kolmessa kisassa ja onnistui pitämään lopulta jopa Lewis Hamiltonin takanaan Saksan GP:ssä, joskin britti toki aloitti kisan tukevat 18 ruutua Bottaksen takaa.

– Williams on noussut tuhkista ja olen todella iloinen heidän puolestaan, grovelaistallissa aiemmin työskennelly Toto Wolff sanoi.

– Heidän autonsa näytti erittäin kilpailukykyiseltä viimeisillä kolmella radalla: se saavutti 346 km/h nopeuden suoralla Hockenheimissa, mikä on upea mainos nykyiselle tekniselle konseptille.

Red Bullin RB10-alusta on vaikuttanut vahvalta, mutta auton Renault-voimanlähde on ollut epäluotettava ja tehoiltaan kilpailukyvytön. Merkkejä paremmasta viimeisissä kisoissa on kuitenkin ollut.

– Red Bull on yhä voimatekijä mestaruusperinteineen formula ykkösissä. Mikäli he kykenevät saamaan voimanlähteensa toimimaan radalla, joka sopii heidän autolleen, heidät tulee olemaan erittäin vaikeaa lyödä, Wolff ennakoi.