Mercedes-pomo Toto Wolff sanoo Unkarin GP:n loppua värittäneen tallimääräysjupakan olevan loppuun käsitelty. Lewis Hamiltonille annettiin toistuvasti kehotus päästää Nico Rosberg ohi suoralla, mutta britti ei totellut.

Wolffin mukaan kehotuksessa ei ollut kyse kummankaan kuljettajan erityiskohtelusta, vaan yksinkertaisesti eri strategioista.

– Nicolle päätettiin laittaa aggressiivinen kolmen pysähdyksen taktiikka ja Lewisille kahden pysähdyksen taktiikka pitkällä viimeisellä kovemman seoksen stintillä. Se tarkoitti, että he tulisivat löytämään toisensa radalta jossain vaiheessa ja meidän [varikkomuuri] pitäisi hallita tilanne, Wolff selitti.

Hamiltonin itsepäisyys oli kuitenkin perusteltua, tallipomo sanoo, sillä Rosberg ei ollut riittävän nopea mennäkseen ohi tallikaveristaan ilman tämän selvää vauhdin pudotusta.

– Lewisia pyydettiin päästämään Nico ohi, sillä me uskoimme molemmilla olleen siinä vaiheessa yhä mahdollisuus voittaa kisa, Wolff selitti.

– Mutta Nico ei päässyt koskaan tarpeeksi lähelle Lewisiä tehdäkseen liikettä. Lewisin päätös pitää sijoituksensa oli meille loppujen lopuksi hyväksyttävissä.