Supertiukaksi muodostumassa olevassa kauden 2014 formula ykkösten kuljettajien mestaruustaistossa on vastakkain kaksi kuljettajaa, joiden heikkoudet ja vahvuudet ovat toisensa vastakohtia, sanoo GP-voittaja John Watson tuoreessa kolumnissaan.

Britillä ei ole epäilyksiä Lewis Hamiltonin Nico Rosbergia korkeammista suoritushuipuista, mutta uskoo tammikuussa 30 täyttävän ex-mestarin kärsivän yhä samoista heikkouksista kuin nuorempanakin.

– Hamiltonin osalta heillä [Mercedes] on kuljettaja, joka on henkisesti hauras. Toisaalta heillä on toinen kaveri, joka on kokonaisvaltaisempi henkilö, Watson sanoi Daily Mailissä.

– Hamilton on luontaisesti lahjakkain kuljettaja radalla – ei paras, se on Fernando Alonso – mutta henkilöltään hän on vaillinainen ja epäkypsä ja tarvitsee hoivaa ja rakkautta, ex-kuljettaja selitti.

Hamiltonin auton hämmentävät luotettavuusongelmat sekä tallikaveria hitaammiksi nähdyt varikkopysähdykset ovat herättäneet ymmärrettävästi kysymyksiä britin faneissa siitä, suositaanko saksalaistaustaisessa tallissa Rosbergia.

Watson ei usko teorioihin, mutta pelkää, että epäilemättä paljon ansaitsemattomia pistemenetyksiä tällä kaudella kärsinyt Hamilton miettii ongelmiensa taustoja.

– Salaliittoteoriat alkavat ehdottomasti vaikuttaa häneen, sillä hän alkaa uskoa, että on olemassa jokin salaliitto, joka todellisuudessa on kuitenkin vain hänen mielessään, Watson sanoo.

– Vauhdin ja suoritustason puolesta Hamiltonin pitäisi voittaa mestaruus, mutta kyse ei ole vain niistä. Kyse on myös pisteiden keräämisestä muita enemmän ja Rosberg on hyvin älykäs ja fiksu kaveri, joka on miljoona kilometriä Hamiltonia edellä siltä osin. Hän on ehdottomasti fiksumpi ja fiksuus voittaa mestaruuksia.