Red Bullin valitus kauden avauskisassa toiseksi ruutulipulle ajaneen Daniel Ricciardon hylkäyksestä käsitellään tänään FIA:n kansainvälisessä valitustuomioistuimessa.

Talli käytti kauden Melbournessa omaa polttoainesensoriaan, mikä ei ollut FIA:n hyväksymä, koska katsoi FIA:n hyväksymän sensorin toimivan kehnosti. FIA hylkäsi tallin, koska se ei ollut noudattanut sen antamaa ohjetta.

Mikäli Red Bullin valitus menee läpi, nousee talli valmistajien MM-sarjassa kakkoseksi. Siitä kuitenkin voi seurata laajoja seurauksia koko sarjalle.

Red Bull on vedonnut valituksessaan siihen, että he jättivät noudattamatta FIA:n ohjetta, koska se ei ole yhtä sitova kuin sarjan tekniset määräykset.

Marussian tallipomo Graeme Lowdonin mukaan Red Bull tallin valituksen läpimeno ”avaisi tulvaportit”, koska tämä voisi johtaa muidenkin teknisten sääntöjen ylenkatsomiseen.

– Meillä on järjestelmä, missä FIA antaa heidän mielipiteensä asioista. Sitä tapahtuu koko ajan. Me kysymme (FIA:n kisapomo) Charlie Whitingin mielipidettä monista asioista ja hän kertoo sen talleille. On yleinen näkemys, että tallien on hyvä noudattaa näitä neuvoja, vaikka ne eivät suoraan olisi kirjattu sääntöihin, F1Times-sivusto siteerasi Marussia-pomoa.

– Se on mielipide, mutta jos aiomme vain sivuuttaa kaikki nämä mielipiteet ja testata niitä raastuvassa, niin se ravistaisi tätä lajia loputtomasti.

Aiemmin myös Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley varoitti FIA:a peruuttamasta hylkäystä (uutinen).