Williams-tallin suomalaiskuski Valtteri Bottas pohtii syitä sille, miksi myös heidän tallinsa käyttämä Mercedesin voimanlähde on ollut alkukaudella selvästi parempi kuin muiden.

Mercedesin myllyä käyttää Williamsin ja tehdastallin lisäksi myös McLaren ja Force India. Jokainen talleista on ollut kärkipään kahinoissa mukana.

Bottas näkee kaksi vaihtoehtoa, miksi Mersu on ollut parempi kuin muiden valmistajien – Ferrarin ja Renaultin – voimanlähteet.

– Siihen on kaksi vaihtoehtoa. Joko ERS tai sitten se, miten turbo toimii, eli kuinka nopeasti se reagoi kaasuun. Se voi olla yhdistelmä näistä kummastakin, Bottas kertoi MTV Sportin haastattelussa.

Aiemmin käytetty liike-energiaa talteen ottanut KERS (Kinetic Energy Recovery System) korvattiin täksi kaudeksi kaksitoimisella ERS-järjestelmällä, joka kerää liike-energian lisäksi myös energiaa moottorin tuottamasta kuumasta pakokaasusta. Tämä energia käytetään sähkömoottorin avulla lisäenergiana radalla.

ERS-järjestelmä tuottaa peräti 160 lisähevosoimaa yli puolen minuutin ajan eli sillä on merkittävä vaikutus suorituskykyyn.

Bottasin mukaan muiden moottorinvalmistajien tallit ovat kuitenkin kuroneet eroa Mercedes-talleihin koko ajan lisää.