Mercedest-talli on ollut alkukaudella ylivoimainen, kun kaikki kolme kisaa on mennyt heidän kuljettajiensa Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin nimiin.

Mercedes toimii poikkeuksellisen avoimella tavalla. Hamilton paljasti viime viikolla, että kuljettajan ajodata on avoimesti aina toisen käytettävissä. Hän mainitsi mm. sen, että hänen ylivoimainen ajonsa Malesiassa oli purettu osiin ja Rosberg jalosti tätä dataa hyödykseen Bahrainissa paalupaikan muodossa.

Kisassa Hamilton kuitenkin nousi ykköseksi ennen tallikaveriaan ja tietää, että hänen on pystyttävä myös kehittämään itseään tallikaverinsa avulla. (uutinen).

Avoimuus aseena jatkossakin

Mercedes-pomo Toto Wolffin mukaan tallin kuljettajien ajodata jaetaan jatkossakin, jotta vastaavat hyödyt ja edelleen kehittämiset saadaan puolin ja toisin käyttöön. Näin aiotaan toimia edelleen vaikka juuri nyt näyttääkin siltä, että Mercedes-kuljettajat saavat kaksin taistella kynsin hampain kuluvan kauden MM-tittelistä.

– Meillä on sääntönä se, että varikkopilttuun molempien puolien pitää toimia avoimesti ja toiminnan olla läpinäkyvää toinen toisilleen. Pidämme datan avoimena myös jatkossa, Wolff kommentoi Autosportille.

– Toki meidän pitää olla myös realisteja. Kuljettajat yrittävät löytää viimeisen piirun edukseen ja ehkä he hieman pimittivät ymmärrystään aina aika-ajon viime hetkille asti. Tämä on täysin normaalia.

Wolffin mukaan nykyinen toimintatapa on avaimena tallin jatkussa kehittämisessä.

– Meillä ei ole vaihtoehto sille, että kuljettaja voi pitää tiedot itsellään. He tietävät tallin lähtökohdat. Olemme onnellisessa asemassa siinä, että olemme kärjessä ja haluamme pitää nykyisen hengen ja filosofian toiminnassamme jatkossakin.