Lotus odottaa voivansa taistella jo pistesijoituksesta, kun sirkus pysähtyy ensi viikolla Kiinassa. Talli on vielä pisteittä sarjassa, mutta Romain Grosjean on kolkutellut kärkikymmenikön ovia kahdessa edellisessä kisassa.

– [Kiinan GP:n] pitäisi sujua paremmin kuin Bahrainin, joka on selvästi hevosvoimarata, kuten voi nähdä siitä, kuinka autot sijoittuivat ruudukkoon, tekniikkapomo Nick Chester sanoo.

– Kiinassa on pitkä takasuora, mutta toisaalta myös enemmän hitaita ja keskinopeita mutkia kuin Bahrainissa, minkä pitäisi antaa meille mahdollisuuden päästä lähemmäksi kärkeä.

Parannettavaa autosta löytyy vielä kauden alussa monilta osa-aluiesta, joista Chester mainitsi erikseen ”jarrut, aeron sekä voimanlähteen”. Mutta entä onko se edellisten tapaan hellä renkaille?

– On varmaankin vielä liian aikaista sanoa, mutta vaikutti kyllä siltä, että Pastor [Maldonado] oli melko tehokas renkaiden osalta Bahrainissa, insinööri myönsi.

– Kauden 2014 Pirellit ovat ehdottomasti erilaiset kuin viimevuotiset, mutta strategiahyötyjä aina on saatavilla renkaiden suorituskyvyn venyttämisestä kilpailijoita pidempään.