Mercedeksen Lewis Hamilton lähtee hakemaan alkaneen kauden kolmatta perättäistä voittoaan ensi viikonlopun Kiinan GP:stä. Vaikkakin tallikaveri Nico Rosberg on yhä sarjakärjessä, Hamiltonilla on nyt momentumi puolellaan.

– Tällä hetkellä fiilikseni on todella hyvä ja positiivisen energian voi tuntea myös tiimissä kävellessä varikolla. Jokainen on keskittynyt maksimoimaan kauden alun kisat ja jatkamaan kehittymistä vahvan alun jälkeenkin, Hamilton tunnelmoi.

Mies on voittanut kisan kahdesti aiemmin, edellisen kerran 2011, joskin kauden 2007 keskeytyskään ei ole unohtunut. Tällöin hänet pyydettiin varikolle vasta kankaille kuluneilla renkailla, joiden pito petti varikkosuoraa edeltävässä mutkassa, ja Hamilton liukui soralle jääden siihen jumiin ja keskeyttäen kisan, jonka voittoon ajoi Kimi Räikkönen.

Silloinen McLaren-kuljettaja olisi sijoittunut kisassa mitä todennäköisimmin ensimmäiseksi tai toiseksi, mikä olisi riittänyt mestaruuteen. Sen vei kuitenkin Brasiliassa lopulta Räikkönen.

– Minulla on ollut aallon harjoja- ja pohjia Kiinassa. Olen ollut toisaalta podiumin ulkopuolella vain kahteen otteeseen tällä radalla, mutta myös hukannut johtoasemaani mestaruustaistossa tulokaskaudellani jäämällä jumiin soralle varikkopysähdyksen alla, 29-vuotias muisteli.

– Kaiken kaikkiaan tulen kuitenkin tänne entistä vahvempana jokaisella kerralla ja rata sopii ajotyyliini melko hyvin. Tavoitteena, kuten aina, on voittaa ja mikäli voisin ottaa kolmannen peräkkäisen voiton, se olisi uskomatonta.