Neljä F1-tallia on kirjelmöinyt FIA:a sen äskettäisestä ilmoituksesta, että suunnitelma budjettikatolle sarjassa ensi vuodeksi on hylätty strategiaryhmän vastustuksen vuoksi.

Austosport kertoo tiistaina, että Force India, Sauber, Caterham ja Marussia ovat kirjoittaneet Jean Todtille, että mikäli kattoa ei tule, lajissa on edessä ”rahoituskatastrofi”.

Em. tallit sanovat lehden mukaan, että kuuden tallin edustamalla strategiaryhmällä ei tule olla päätäntävaltaa säännöissä ja että organisaatio on mahdollisesti EU:n kilpailusääntöjen vastainen ja saattaa väärinkäyttää määräävää asemaa.

Tallit eivät hyväksy järjestelmää, jossa heidän tulevaisuutensa määritellään prosessilla, jota he eivät pidä ”läpinäkyvänä taikka demokraattisena”, lehti kirjoittaa.

Nimeltä mainitsematon Red Bullin johtoon kuuluva henkilö kertoi saksalaiselle Sport Bildille, että kirje on kovasanainen. Hän ei kuitenkaan pitänyt sitä asiattomana.

– Kirje on räjähtävä, mutta oikeutettu. Meidän on muutettava asioita alkaen tulojenjaosta, josta on tehtävä oikeudenmukaisempi, jotta pienet tallit saavat suuremman siivun kakusta, henkilö sanoi.

– Toiseksi meidän on myös tehtävä lajista vetovoimaisempi. Ainoastaan silloin voimme saada enemmän sponsoreita.