Bahrainin GP:n aika-ajoissa lauantaina pettymyksen kärsinyt Kimi Räikkönen syytti heikosta tuloksesta autoa, joka ei kyennyt parempaan.

Räikkönen oli aika-ajojen viimeisen osion hitain ajan kellottanut kuljettaja, 9:s, joskin Mercedeksen Lewis Hamiltonin rangaistus nosti suomalaisen kahdeksanteen ruutuun.

F1-selostaja ja -toimittaja James Allen arvioi blogissaan, että tällä kertaa Räikkönen haukkuu väärää puuta. Muiden kuljettajien kautta linjan (lukuun ottamatta McLarenin Jenson Buttonia, joka ei ajanut aikakierrosta) parantaessa aikojaan Q3:ssa, Räikkösen kellotus itse asiassa huononi vajaalla kahdella kymmenyksellä.

Allen laski suomalaisen aika-ajojen sektorikohtaiset pohja-ajat tuhannesosan tarkkuudella yhteen ja kirjoitti seuraavaa:

– Oliko Lotus liian hidas? Ei, jos lasketaan Räikkösen parhaat sektoriajat yhteen. Jos hän olisi saanut ne kaikki kokoon yhdellä kierroksella kuten muut kuljettajat, hänen aikansa olisi ollut 1:32.983, eikä 1:33.327.

Allen huomauttaa, että tällä Räikkönen olisi noussut toiseen riviin Fernando Alonson viereen.

– Ongelma ei ole siis hitaassa autossa, sillä se pystyi nopeisiin sektoriaikoihin. Ongelma oli siinä, että hän ei saanut niitä osumaan samalle kierrokselle.