Saksan suurimpiin kuuluva autoilulehti Auto Motor und Sport uskoo, että Lotuksen Barcelonan testijakson ongelmista huolimatta talli kykenee aiheuttamaan häiriötä kauden kärkitalleille. Lehti arvioi Lotuksen olevan suorituskyvyltään nyt neljäntenä ja Kimi Räikkösen avulla pystyvän huomattavasti viime vuotta parempaan suoritukseen.

– (Ongelmista) huolimatta Kimi Räikkönen Lotuksessaan nähdään mustana hevosena, joka voi ärsyttää Red Bullia, McLarenia ja Mercedestä. E20 saa huippuarvosanat asiantuntijoilta. Auto kääntyy kuin raiteilla sekä vanhoilla että uusilla renkailla, lehti kirjoittaa.

– Mutta auto ei ole kuitenkaan ainoa, joka on kehittynyt. Heillä on nyt maailmanmestari ajamassa sitä.

Lehden haastattelema Lotuksen tekniikkapomo James Allison sanoo, että se myös näkyy.

– Hän on jättänyt pelottavan suuren vaikutuksen talliin; kuinka hän ajaa, kuinka hän työskentelee meidän kanssamme, minkälaista palautetta hän antaa, Allison sanoo ja jatkaa:

– Me emme ole huomanneet sitä, että hän ei ole ollut Formula 1 -autossa kahteen vuoteen. Hän antoi heti kaikkensa ja vaikka ei ollut aiemmin ajanut täyteen tankatulla autolle ongelmia ei ollut. Hän ei koskaan ollut ajanut Pirelleillä – ei ongelmia. Hän pitää renkaat elossa ja tunnistaa jokaisen ongelman autossa tarkalleen. Hänen kanssaan on ilo työskennellä, Allison summaa.